lördag 22 februari 2020

Onödigt vetande.

I några underjordiska vattendrag i delar av gamla Jugoslavien lever ett litet, ett inte helt osött djur som kallas Olm. Individer av denna art är något av en expert på att göra så lite som möjligt; de kan bli uppemot hundra år gamla men rör sig bara några tiotal meter under sin levnad. De kan sänka sin ämnesomsättning till en nivå som tillåter dem att överleva i ett decennium på en enda måltid, och under tiden gör de... ingenting. Helt nyligen släpptes en forskarrapport som gör gällande att en individ som under lång tid iakttagits av forskarna nu har rört sig för första gången på drygt sju år... något stel i lederna, får man förmoda :)


Jag har till mitt stora förtret noterat att det finns folk på (av någon helt outgrundlig anledning även undertecknad) arbetsplatser, vänner och instanser som har besticken i NÄST högsta lådan i köket. 
Men gu´ så otroligt dumt.


Att placera besticken i näst högst lådan och inte i lådan högst upp är både dumt och helt oförklarligt.

Varför skall man då placera besticken i ÖVERSTA lådan?
Ja vet du inte det behöver du inte heller veta, det är nämligen inte lönt att förklara för dom som inte begrip.


Sen är det ju det där olyckliga med när man misslyckas med att starta löpklockan och missar att registrera första kilometern på löpturen. 
Ett likvärdigt debackel är ju att batteriet i löparklockan tar slut i slutet på rundan och sista kilometrarna finns inte med när man sammanställer statistiken i till ett exempel STRAVA.


Visserligen kommer kroppen att ta de kilometrarna till godo och ha nytta av de i framtiden men i huvudet... ja för huvudet är de kilometrarna borta för alltid.
Spelar ingen roll om du springer en kilometer extra än vad du hade tänkt från början. Eller ännu mer större bevisbörda, lägger upp den manuellt på Facebook. 
Men nej kilometrarna är borta för alltid, distansen finns inte.


  
Vad sitter du här och läser för. Sluta omedelbart med det och koppla upp dig på Youtube och kolla in ISMO istället. 

ISMO  (en till länk) Måste vara roligaste snubben här i västvärlden och för övrigt på och omkring hela Tellus.

Är du kvar!

Okej, en till grej.
Jag själv vill påtrycka att en tycker att hen är ett bra ord att ta till när man till ett exempel vill tala om eller söka en läkare som man inte vet om hen är man eller kvinna.
 

Samtidigt är det ett faktum att min vän Anders blev kränkt när what app inte respekterade hans manliga namn och dess indikering på att han är väl namngiven till ett väl använt mansnamn och är säker vilket och vem han är. (även om han håller på med sprintdistanser såsom maraton när han springtävlar)

Det en inte har tänkt på är att de inom sociala medier såsom whats app agerar kränkande i sin strävan att vara okränkande. Detta mot individer som vill ha sin könsidentitet bekräftad rätt. 

Så såsom alla i detta samhälle. 

Men visst. 
🎶 Yooo caaan't always get what you waaahaaant!🎵

Snurriga ämnen men vad tusan jag kan inte skriva om löpning helat tiden eller?
 




Inga kommentarer: