lördag 30 december 2017

AT-flashback

"It’s almost impossible to plan for every situation, every whim, every factor that’s beyond your control, especially when you’re talking about roughly four months of backpacking through 14 states, 6 national parks, and 8 national forests and over more than 400 named peaks."
"The Appalachian Trail is difficult, disparaging and often uncomfortable. Yet, the lows are tempered by the highs, making the rewards entirely worthwhile despite the hardships you are sure to endure. Your life becomes simple; food, shelter, water; wake up, hike, go to sleep – rinse and repeat."


No book you can buy, read or study will lift your pack up to Springer Mountain in Georgia or to the summit of Mount Katahdin in Maine. Only you can do that. For yourself … or anybody or anything you choose.
And
No one finishes anything they don’t begin.


torsdag 28 december 2017

En stor stark

Sitter och tar en kall.


Ett vackert bärnstensfärgat lageröl med stor maltkropp vars smak utgörs av rostat korn och det känns som julafton.

Äsch egentligen trycker jag bara i all enkelhet en kall pilsner mitt i käften.

Gott är det men det skall inte vara så förbannat märkvärdigt.

Men julafton är det, I gom och datum.


Hahahaah... Nä jag tillbringade inte julafton ensam på kvarterskrogen.

Jag hade en alldeles förträfflig jul.

Det om jul.

På tal om öl.


Jävla apa.

APA... Är en Pale Ale Från Amerika.
Med amerikansk Humle därav namnet vill jag få för mig. Nordamerika om man skall vara petig.
USA...Det landet har fan inte funnits längre än Bodens fästning men nån jäva egen IPA skall dom ha.

Jomen det får dom väl ha egentligen men dom är allt för roliga Över there, Hålla på å vara så märkvärdig.
Nu efter ha har tyckt att Budwieser, Millers, Coors och Michelob är guds(USA) gåva till mänskligheten har dom "uppfunnit" craft beer (Hantverksöl) och tycker att jag som är europé inte borde dricka sådant piss som PBR och måste dricka Craftbeer istället.

Skumt.

Uppsvinget och kovändningen från att man skall dricka en riktigt BUD till "Usch! sådant skräp som Millers Light är bara vatten, drick Abita wrought  istället.




Det är skumt.

😆

Men.

På tal om kovändning.
Jag påpekade nyss att "Amerika", som vi lite slarvig säger, är ett land med färre år på nacken än jag har i statens tjänst och att dom därvid icke skulle ha rätten att göra så kallat finöl.
Det är ju förstås fel av mig.

Som vi säger i Sverige:
- Sorry!

Nu skall jag villigt erkänna, och således tala emot mig själv.
USA har tillverkat öl väldigt länge och är ett stort och erkänt öl-land


Jag vill minnas att jag och cowboysarna drack någon öl även så tidigt som  på 1800-talet. Och med det sagt så är Amerikansk öl långt ifrån ljus lättdrucken öl. 


Dom där Amerikanarna håller även på att framställa pre-prohibition bira. De ruffigare, fylligare varianterna av lager, så kallade ”pre-prohibition”, syftar till att göra öl som den smakade före 1920-talets förbudstid i USA.

Så det finns historia.

Sedan 1980-talet har tusentals småbryggerier växt fram och på så sätt ritat om ölkartan i världen.

Så vad gnäller jag om?
Nja jag har lugnat mig ordentligt men om skall jag harva på lite till med norrbottniskt inskränkt bjebbel så är jag irro på att nuförtin skall alla öl med klass ha en smak av melonpapayacitrus å sommaräng för att hänga med i populariteten.

Detta att det alltid skall ha en blommig smak med sting av enbär (Humlen) är en av anledningarna till att benämningar som craft beer och hantverksöl börjar kännas meningslösa.

I takt med att såväl stora som små bryggerier tagit sig an nya öl, ingredienser och metoder har begreppet blivit svårare och svårare att få ett ordentligt grepp om. Låt oss istället prata om ölen utifrån mer konkreta parametrar. Vilka då, Ja de som är viktiga för just dig naturligtvis.

Är ölet gott eller inte?

Naturligtvis går det att grotta in sig såsom vinkännare i alla tider har gjort. Är det bryggt av ett stort eller litet bryggeri? Är det bryggt med traditionella råvaror eller är det gjort med tillsatser? Är bryggeriet självständigt eller (del)ägt av ett större företag? Vad är det för smaker som tränger igenom?

Men framförallt, ta reda på om;
Är detta gott!

eller rör det upp för mycket känslor.


Nu måste jag utå'kut.


söndag 24 december 2017

What did Adam say today?


It's christmas, eve!



Med det sagt så önskar jag från mig till er alla, en riktig