onsdag 27 juli 2016

Kaffetorsk

Jamendåså, då börjar det bli dags att längta till löning igen.

Misstänkte att jag kan vara beroende av kaffe.
Igår natt köpte jag på mig (och några andra) en Barcelona-resa.

Börjar med Barcelona.
Lugna nätter på jobbet står för mina största utgifter under månaden. Framåt tretiden på morgonen rinner vettet eller veladet och eftertänksamheten ur och det internetshoppas hejvilt.
Jag köpte således en Barcelona-resa och hotellboende natten som var.




Jag och mitt crew, mina vänner, och största Marathonmotståndare skall åka på den traditionsenliga Marathonresan någonstans i världen. Redan när vi var i Hamburg i fjol bestämdes det att 2017 blir det Barcelona . Mer om det senare.
Jag köpte även tågbiljet till Köpenhamn igår med det var för en spottstyver så det räknas inte riktigt.

Kaffeberoende
Förra veckan började jag ana oråd och på sannolika skäl misstänka mig själv för att vara kaffeberoende. Under alla år i kaffebranchen har jag hållt kaffedrickandet till Kaféer eller på jobbet. Jag drack aldrig kaffe hemma eller var allmänt tvungen att dricka.

För en vecka sedan började det smyga på ett uppvaknande. Noterade att jag plötsligt börjat med att dricka kaffe direkt på morgonen , till bokläsandet eller bara som sysselsättning. Just frukostkaffet låter kanske högst normalt och kanske till och med som om det vore en mänsklig skyldighet, men jag har ju under alla tidigare år inte utövat den rutinen så man kan nog kalla det ett avvikande beteende som uppstått. Sen är ju all kaffedrickande utöver "Frukostkoppen",  "På café socialiserandet" och "efterlunchen eller middagskaffet" eller alla exemplen i kombination med varandra bara excesser.
Jaja nog om det.

En tanke började gro, tänk om jag skulle sluta/göra ett uppehåll på att dricka kaffe - Snusa - äta socker och dricka bärs under en vecka.
Skulle jag klappa ihop då?
Efter ett tankeöverslag kom jag fram till att för mig skulle nog sockerneddragandet vara det som vore tyngst att hantera.

Jag har inte kommit till något beslut OM jag skall genomföra testet eller NÄR det skulle vara mest lämpligt, men av en händelse så gav jag tusan i att dricka kaffe i två dagar och kände inga sviter..  Det är således ingen fara på taket på koffeinberoendfronten i alla fall.
Nu har jag efter  koffeintestets avslutande druckit och endast lunchkaffe i två dagar bara för att jag kan, inte för att jag måste. Jäää!

Inga kommentarer: