fredag 22 september 2017

Pass 3 "Trailday"

Mina vänner tycker att jag skall bli sommerlier men jag är inte säker på att jag chablis det.
Efter att under gårdagen smygrekat och kartshoppat var vi idag (20/9) redo för ett sjysst trailpass. Planen var att jogga cirka 4 km till ett naturreservat och där medels leder dra en runda på ca 12 km och senare några växelkilometer tillbaka till civilisationen.
Sagt och gjort så packades det ned frukoststulna croissanter och affärsköpta bananer tillsammans med regnjacka och vatten.
Efter transportsträckan som förvisso var trivsam tornade naturreservatet med dess böljliga (läs det högt många gånger😁) landskap upp.


Det var fina trailtrails i underbart vacker natur så det utmynnade sig till en relativt lättjoggad förmiddag trots några gastkramande backar och felspringningar som krävde kartläsning.

Riktigt härligt att kuta på i Polsk vild (mark) - svinsbökad skog och höstsol. 
Jag är definitivt ingen svampkille så jag har inte noterat så många ätbara svampar i min karriär, men enligt uppgift så stötte vi på en riktigt guldgruva med mängder av sådana här svarta trumpetsvampar.


Då det är tävling på söndag kan det hända att det inte blir så många fler långa eller tuffa pass under resten av veckan. 
Vi får se. 
Återkommer i ärendet.

Inga kommentarer: