fredag 17 november 2017

Drillchill




Jag tränar på men är fortfarande inte tillbaka till någon acceptabel nivå. Har klivit tillbaka lite och kör kortare pass och målet är att köra det ofta. D.v.s. jag siktar på att leverera ett pass på 6-10 km varje dag istället för som förr 3 sådana & 2 pass på 15-21 km varav minst hälften av passen i terräng.

Nu vet jag faktiskt inte om den skillnaden spelar så stor roll.

Eller JA! jag vet till och med att det första upplägget är bättre för leder, styrka och syre.Den långvariga belastningen på kroppen stärker hållfastheten i muskler, senor, ledbrosk och ligament. Uthålligheten förbättras naturligvis bäst genomför långa träningspass under, ja säg två gånger i veckan. Sedan behövs det, framförallt nuförtiden några så kallade återhämtningspass i ungefär tre dagar mellan varje långpass för att träningsstimulansen ska bli optimal.

upplägget jag hade tidigare hade ju alltså en tydligare träningspulsering (variation 😉) Med det sagt så har jag... börjat träna lite alternativ träning. Jag kör lite benstyrka, roddmaskin och kortpass 4k med milöverfart på löpband.


Tanken med nuvarande upplägg att endast kuta kortare pass men ofta är att jag skall "finna lyckan i löpet", ha mycket vila (inte bli så trött efter varje pass) men få kontinuerligt arbete i och med att jag kör varje dag samt att inslagen av alternativ träning stimulerar muskelgrupper jag inte kommer åt lika lätt i det vanliga löpet.

Det som dock förväntas ge bäst resultat så småningom är att jag kör benstyrka en gång i veckan.

Den absolut bästa övningen för bland annat/eller framförallt:) rumpan är utan att överdriva Borzovgång!

Det är som ett utfallssteg men med större belastning. Du tar ett stort kliv fram så stort att du kan sätta fingertopparna i marken. Låt det bakre benet vara lite böjt och utan att sätta knän i marken ska du pressa dig upp med hjälp endast av det främre benet. Ta direkt ett stort kliv fram med ditt bakre ben så att övningen flyter.

Namnet Borzov kommer från Friidrottaren Valerij Borzov från Ukraina, med sina framgångar och medaljer så fick han också denna underbara övning uppkallad efter sig.

För böveln, det här med bodybuilding och benstyrka var det inte igår jag körde sist!

Jag kör än så länge endast en gång i veckan för jag borde nog smyga igång med benträningen annars lär jag väl bli sängliggande och oförmögen att gå i veckor.
Bildresultat för leg day gif
 
 

Planen är dock att jag skall köra 2 benpass/v inom kort. 

Vintermånaderna ger utmärkta möjligheter att bygga upp den viktiga uthållighetsförmågan i lugn och ro men jag kommer självklart inte vänta till vårmånaderna innan jag lägger in långpass igen.

Nu kööör vi !!


Inga kommentarer: