lördag 27 juni 2015

Svänger snabbt på trailen.

2015-06-26
Det är alltid en pina att ta på sig sin dyngsura tröja, skjorts och vedervärdigt träskstinkande strumpor på morgonen. Idag var det superextra jobbigt. Det var säkert 16 grader varmt men jag var svag och kall.
Fick jag bestämma?.... hmm...
Ja men jag menar, om jag inte hade varit på ett mission hade jag legat kvar i sovsäcken "like forever"
Går ju trots allt lite på rutin nurå.
Jag körde på i 13 km innan lunch men det var en tung förmiddag. Idag var första gången jag helt ignorerade naturen och drog på en ljudbok för att försvinna lite.
Efter maten bestående av cirka 1 kg allt möjligt, Sov jag en timme.

Jag avverkade 7 km till efter tuppluren men då jag inte var 100%  & fick "Tornado warnings" av några hikers gjorde jag tidig sordi så fort jag hittade en bra och säker tältplats.

27/6
Idag var jag stark och pigg redan på morgonen men regnet det bara öste ned. Med en dos tjurighet och lite måtta av nyfikenhet, hur blött, kallt och eländigt kan det bli utan regnkläder, packade jag ihop å drog ut på trailen. Första tre timmarna gick bra men trots att jag vätskade på utan att vara törstig kom "hypotermia" tendenserna som ett brev på posten. (På svenska...jag började frysa okontrollerat) Efter en timme av intensivt frysande kom jag till ett shelter och kunde få mig varm mat och torra kläder på vitala delar. Jag hade hört och visste att det kunde bli svinkallt i bergen även under sommaren men jag hade varit i "the comfort zone" tack vare bra utrustning så länge så jag var tvungen att testa.
Jag blev hyfsat varm.
Och fortsatte ut på trailen.
Eftermiddagen gick i samma spår som på morgonen. Inga smärtor och lättsprunget men när bränslet började ta slut och när vinden bet till ordentligt kom kylan. Jag stannade i skydd under och bakom några klippor för mer varm mat.

Nu var alla kläder utom camputrustningen genomblöta och trots energipåfyllning slutade jag inte frysa.

Ok! Slut på testet och tjurskalligheten.
Bytte om till torra kläder och gick in i överlevnads mode.
Jag slog läger.
Godnatt.


Inga kommentarer: