onsdag 29 mars 2017

Hailstorms ladder.



Körde ett snabbt efternätterna pass idag.
Det är ju för härligt att trena varje dag.
Även idag så hade jag T-tröja och shorts men till skillnad från igår så var det brrrrraaaa kallt, framför allt första tre kilometrarna. Jag kör ju ofta på känsla och infall och så även idag. Började med ambitionen att köra något som mina Amerikanska Ultralöparvänner kallar för "Fartlek" men ganska omedelbart beslutade jag att köra lite mer organiserat och dammar av Hailstorms Ladder.




HL är en kollapsande pyramid med Amerikanska influenser såsom att den innehåller en och eller annan MILE.
Idag såg den ut så här:

2 km - 1 Mile - 1 km -
1 km - 2 km.
Denna gång med ett intervallsnitt på 4.55/km. 
Sådana här långa intervaller kan vara fruktansvärda men på grund av min dåliga form så höll jag farten på en någorlunda stabil nivå. Alltså, jag tog inte i så att det började sticka i fingrarna och jag stumnade helt, utan jag valde en fart så att jag precis orkade köra alla intervaller på samma min/km - tid och pinas lagom. 
Det blev jämt och fint men mycket jobbig så det var ett riktigt bra upplagt pass.
Att ha tur är skickligt.
Grattis grabben!










För några dagar sedan var jag och sänkte ett par goda öl med en god vän.
Vi käkade Österrikiskt husmanskost och skrattade skrockande åt gamla minnen från förr. Det började tränga på i kisseriet så jag sökte upp resturangens vattenklosettområde. Det var upptaget på toaletten som hade en mansperson avbildan som en sorts logo på dörren. Efter tio minuter väntan (90 sekunder) tog jag beslutet att det är ju (o)nödigt att jag står här som ett fån när det finns en WC som ingen brukar. Jag gick då således in på damernas toalett och gjorde det jag hade för avsikt att göra.
Kissa lite.
När jag var klar och öppnade dörren så stod det en kvinnoliknande människa utanför och såg lite förvånad ut.
Jag hinner knapp ut igenom dörren när hon klämmer sig in i dörröppningen och armbågar mig lite sådär knuffigt när hon surt påpekar:

- Detta är faktiskt en damtoalett, du har inget här att göra!

Sant eller Ej.
Jag tackar omedelbart dagens sillmjölkesamhälle i tanken och utbrister snabbt som en pisksnart:

- Vem är du, och vad ger dig rätten att sätta en etikett på min könstillhörighet!

Jag flickfnittrar tyst när jag bredbent går därifrån och till baren där jag beställer ännu en omgång kalla öl till Danne och mig.

Inga kommentarer: